Pripravte sa na zákaz jednorazových plastov!

Pripravte sa na zákaz jednorazových plastov!

Európsky parlament schválil návrh zákona, ktorý zakazuje predaj a používanie jednorazových plastov v prevádzakch. Zákaz vojde do účinnosti v roku 2021. Plasty tvoria podľa údajov Európskej komisie viac ako 80 % morského odpadu. Výrobky, na ktoré sa vzťahuje návrh smernice, sa na morskom odpade podieľajú až sedemdesiatimi percentami.

Nová právna úprava zakazuje od roku 2021 predaj nasledovných produktov:

 

- jednorazové plastové príbory (vidličky, nože, lyžice, paličky),

- jednorazové plastové taniere,

- plastové slamky,

- plastové vatové tyčinky,

- plastové paličky na balóny,

- produkty z oxo-degradovateľných plastov, jednorazové plastové nádoby na potraviny (obaly rýchleho občerstvenia) a poháre vyrobené z expandovaného polystyrénu.

 

Ako sa môžete na zákaz pripraviť?

Začnite už dnes!

 

Mnohých vašich zákazníkov zaujíma ochrana životného prostredia a ak už dnes nahradiť jednorázový riad za jeho ekologickú verziu, budete vytŕčať z radu podobných prevádzok, ktoré tak ešte neurobili. Tvoriť menej odpadu, je čoraz aktuálnejšia téma. Naskočte aj vy na tento trend.

 

Postupne sa zásobte ekologickou variantov jednorazových riadov. V ponuke na trhu sú rôzne verzie. Veľmi obľúbený je riad z cukrovej trstiny alebo papiera, ktoré sú kompostovateľné a teda neškodia životnému prostrediu a nevytvárajú odpad.

 

Čo sa týka príboru, naši zákazníci nakupujú najmä bambusové a drevené príbory. Zaujímavá varianta je príbor z bioplastu, ktorý je ľahký a kompostovateľný. Z bioplatu sa vyrábajú aj slamky do nápojov, ktoré vyzerajú na nerozoznanie od klasických, plastových slamiek a napriek tomu vôbec nezaťažujú našu planétu. Na trhu kúpite aj slamky kovové alebo papierové.

 
Súvisiace produkty