Pracovné oblečenie na zimu - aké zvoliť?

Pracovné oblečenie na zimu - aké zvoliť?

Počasie sa nám postupne ochladzuje a práca vonku počas chladných zimných dní môže spôsobiť pracovníkom viacero vážnych zdravotných problémov.

Nemusí sa im vyhnúť podchladenie a dokonca ani omrzliny! Preto netreba podceniť počasie a zvoliť pracovné oblečenie vhodné na zimu. Ako vybrať správne pracovné oblečenie na zimu? Poradíme Vám!

 

Zabudnite na bavlnu! Zahrejú Vás umelé vlákna!

Aj keď všade naokolo čítame o výhodách bavlneného materiálu, v zimnom počasí môže byť tento materiál naopak veľmi zlou voľbou. Pri výbere pracovného oblečenia na zimu, sa bavln radšej vyhnite - nasáva totiž vlhkosť, ktorá môže v zimnom počasí spôsobiť obávané podchladenie. Vyberte si materiály, ktoré naopak zahrejú - stavte na vlnu, polyesterový fleece, prípadne tkaniny z polypropylénu a iných umelých vlákien. 

 

Čiapka je veľmi dôležitá

Veľa tepla strácame na hlave a preto je dobré vždy nosiť aj pracovnú zimnú čiapku. V prípade silného vetra, či veľmi nízkych teplôt môžete zvoliť aj kuklu.

 

Zateplené rukavice

Pri práci v zime vonku, nám ruky skrehnú najrýchlejšie. preto je potrebné zvoliť zimné pracovné rukavice, teda zateplené pracovné rukavice, ktoré vaše ruky udržia v teple.

 

Pracovné oblečenie na zimu ARDON

Ak si neviete vybrať z ponuky, stavte na pracovné oblečenie na zimu od značky ARDON. Novinky, ktoré túto jeseň značka uviedla na trh sú za nás kvalitné, funkčné a štýlové. Stavíte tak na istotu.