Čo nastane po dobe homeoffice-ov? Doba germicídna…

Čo nastane po dobe homeoffice-ov? Doba germicídna…

Respiračné vírusy sa šíria kvapôčkovou infekciou, teda vzduchom, a tu už len čisté ruky a dezinfikované povrchy nestačia. Účinným nástrojom na zníženie tzv. vírusovej nálože v uzatvorenom priestore je germicídny žiarič.

Prečo dezinfekcia povrchov nestačí...?

 

Umývanie rúk a dezinfekcia povrchov je bezosporu základným opatrením proti šíreniu vírusov. Respiračné vírusy sa šíria kvapôčkovou infekciou, teda vzduchom, a tu už len čisté ruky a dezinfikované povrchy nestačia. Účinným nástrojom na zníženie tzv. vírusovej nálože v uzatvorenom priestore je germicídny žiarič.

 

Sterillight Air G1 30W
 

Sterillight Air G1 30W

 
 

Najviac výhod v sebe spája nepriame UV-C žiarenie

Desaťročia sa v zdravotníckych zariadeniach používa na dezinfekciu UV-C časť ultrafialového žiarenia o vlnovej dĺžke 100 až 280 nm. Priame UV-C žiarenie spoľahlivo ničí všetko živé v dosahu žiarenia. Priame UV-C žiariče sa teda nedajú používať v prítomnosti ľudí, čo je ich nevýhodou.

Ozón, ako najsilnejšie prírodné dezinfekčné činidlo, sa tiež používa na dezinfekciu vzduchu i vody. Je až 50 násobne účinnejší ako chlór. Likviduje baktérie, vírusy, spóry, dokonca i zápach domácich zvierat, potu, chemických látok. Rovnako ako priame UV-C žiarenie však na človeka pôsobí škodlivo.

Nepriame UV-C žiariče pracujú v dôkladne uzatvorenom priestore, do ktorého ventilárory vháňajú vzduch a zasa ho dezinfikovaný vracajú do priestoru. Možnosť použitia v miestnosti pri plnej prevádzke v kombinácii s vysokou účinnosťou robí z nepriameho UV-C žiariča skvelého pomocníka pri znižovaní rizika nákazy kvapôčkovou infekciou.

 

Doba germicídna…

 

Práve kvôli spomenutým výhodám, nepriame germicídne žiariče nachádzajú uplatnenie v open space kanceláriách, programátorských firmách, vstupných halách hotelov a budov ale i v čakárňach, ambulanciách, školách, škôlkach, školských jedálňach alebo denných stacionároch.

Vďaka dostupnému príslušenstvu je možné ich umiestniť na stôl, stenu, zavesiť na strop alebo presúvať na stojane s kolieskami.

Zdá sa, že rovnako ako vírus Covid-19, aj dezinfekcie rúk, povrchov a vzduchu budú na dlhý čas súčasťou nášho života. Ktorý by vám vyhovoval najviac?

 

 

 
Súvisiace produkty