Tvorte menej odpadu

Tvorte menej odpadu

Popri našich každodenných starostiach si nestíhame uvedomiť, že každoročne končí na smetisku obrovské množstvo odpadu. Odpad a jeho negatívny dopad na našu planétu samozrejme nie je žiadna novinka. Je to celosvetový problém, ktorý proste treba riešiť. Trend “udržateľnosti” patrí medzi tie najaktuálnejšie trendy súčasnosti a priamo sa dotýka aj gastronómie.

Aj nám v Peritech.sk je trend udržateľnosti veľmi sympatický. Preto sme sa do našej ponuky rozhodli zaradiť BIO riad a menu boxy z cukrovej trstiny

Je jedno či máte fastfood, take away alebo len jednoducho organizujete záhradnú párty, riad z cukrovej trstiny je TOP NOVINKA pre všetkých Vás, ktorí kladú dôraz na ekológiu.

Výrobky z cukrovej trstiny patria medzi jednorázové riady, ktoré sú odolné voči vode i tukom, výrobky sú nepremastiteľné a sú vhodné pre ohrev v mikrovlnnej rúre (do 100°C, max. 5 minút). Riady z cukrovej trstiny sú štýlové, ľahké, ale veľmi pevné. Nedeformujú sa.

Výrobky sú biodegradabilné v závislosti na prostredí, avšak za ideálnych podmienok sú rozložiteľné počas 8–12 týždňov bez akýchkoľvek toxických usadenín či ťažkých kovov. Môžete ich jednoducho skompostovať.

Tovar je vyrobený z prebytku (odpadu) cukrovej trstiny, ide o druhotný materiál, ktorý bol bežne spaľovaný (tzv. ,,Bagasa“). Zo zvyšku jednej stonky cukrovej trstiny môže byť vyrobených až 50 jednorázových tanierov.

 

 

Aj malé kroky, môžu prispieť k veľkej zmene. Vymeňte svoj plastový jednorázový riad za riad z cukrovej trstiny a eliminujte tak tvorbu odpadu.